Home Nyheder Industrihistorie på Google Earth

Warning: Parameter 1 to plgContentAlphacontent::onAfterDisplayTitle() expected to be a reference, value given in /home/www/industrialia.dk/libraries/joomla/event/event.php on line 68

Industrihistorie på Google Earth

Email Udskriv PDF

Nu har man muligheden for at besøge 161 danske industriminder med Google Earth. Man kan se alle industriminderne med et mashup (KML-fil) lavet til Google Earth. Informationerne i mashup'et er baseret på de industriminder som Kulturarvstyrelsen har oplistet på deres webside. Industriminderne er udpeget af museer og kulturmiljøråd i forbindelse med Kulturarvstyrelsens store satsning 2003-2007, "Industrisamfundets kulturarv", der kulminerede med at 2007 blev udnævnt til Industrikulturens år.

Hvert industriminde er i Google Earth angivet med en markør, og når man trykker på den, kommer der en kort beskrivelse af industrimindet. Herunder er så et link til den fulde beskrivelse af industrimindet på Kulturarvstyrelsen's webside. Under linket er desuden en 2D stregkode, som man kan scanne med mobiltelefon, hvis man har et 2D stregkode aflæserprogram (fx i-nigma som kan hentes her) installeret på mobiltelefonen. Ved at scanne koden får man også mulighed for at læse den fulde tekst på mobiltelefonen.

Mashup til Google Earth er lavet af informationsarkitekt Søren Johannessen, der driver bloggen Microformats.dk, der sætter fokus på små microformats udvidelser som f.eks. til Google Earth.

Hvis du har Google Earth installeret på din computer i forvejen, kan du downloade en KML fil her.

Hvis du ikke har Google Earth skal du først downloade programmet her. 

Du kan læse mere på Søren Johannessen's blog Microformats.dk.

Senest opdateret ( Søndag, 14 September 2008 20:59 )  

Menu


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/www/industrialia.dk/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 100
Besøg Industrialia.dk på