Home Nyheder Anders Ands bil kommer til Horsens

Warning: Parameter 1 to plgContentAlphacontent::onAfterDisplayTitle() expected to be a reference, value given in /home/www/industrialia.dk/libraries/joomla/event/event.php on line 68

Anders Ands bil kommer til Horsens

Email Udskriv PDF

Siden 1938 har Anders And kørt rundt i Andeby og omegn i sin let genkendelige bil med nummerpladen 313. Men i weekenden 16. og 17. april må den kendte and og hans tre nevøer undvære sin bil, for da kan man opleve bilen i levende live på Danmarks Industrimuseum i Horsens.

For 20 år siden fik en gruppe nordmænd i Trondhjem en skør idé. Før et træf for amerikanske biler valgte man at bygge Anders Ands bil i 1:1 som et synligt trækplaster for arrangementet. Bilen er skabt som en tro kopi af bilen i Anders And bladene, mens man skjult under de fine buede skærme vil kunne finde en helt jordnær Opel, som sørger for bilens fremdrift. Efter arrangementet i 1990 købte bilens nuværende ejer, Finn Pedersen, den for 50.000 kroner. En god investering, for Finn Pedersen modtager ofte konkrete købstilbud på bilen på op til flere hundrede tusinde kroner. Men ejeren er så glad for sin helt unikke bil, at den ikke skal sælges.


Oplev bilen til tegneseriefestival
I stedet kan man få syn for sagen til Art Bubble tegneseriefestivalen på Danmarks Industrimuseum i Horsens d. 16. – 17. april. Tilmed vil man i Anders Ands bil kunne møde den kendte italienske Disney-tegner, Giorgio Cavazzano, som vil give autografer til alle Anders And fans. Cavazzano er i øvrigt en af ikke færre end otte kendte udenlandske tegneserietegnere, som gæster festivalen. 

Festivalen åbner lørdag kl 10.00 med reception for indbudte gæster, og selve festivalen åbner kl. 11. I festivalweekenden er billetprisen kr. 50 for både børn og voksne på grund af det særlige program.

 

Menu


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/www/industrialia.dk/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 100
Besøg Industrialia.dk på